Gazdovská slanina

  • Země původu: Slovensko
  • Prodejní kód: ---

Popis:

Gazdovská uzená slanina

Hmotnost celé slaniny: 0,80-1,20kg

Složení: vepřový bok s kůží, jedlá sůl, konzervační látka E250

Alergeny: bez alergenů

Spotřeba: 21 dní

Skladování: 0°C – 4°C

Tato slaninka se vyrábí dle starých receptur. Masko se naloží na několik dnů a pak se pomalu udí studeným kouřem. V nabídce máme několik slanin, liší se právě lákem , v kterém bylo maso naloženo a délkou uzení. U některých slaninek hraje roli i dřevo použité na uzení a samozřejmě, o jakou část zvířete jde. Tato slanina je tuhší , chuťově výborná. Hodí se k přímé spotřebě…na prkénko slaninku , cibuli , papriku a dobrý chléb. Výborná je pod vajíčka , na halušky, do zelí apod. Má zespoda kůži. Takováto slanina vám vydrží v chladné místnosti dlouhou dobu, v dnešní době lednic doporučíme slaninu zabalit do papíru, aby obal byl prodyšný a nechat v lednici. Můžete ji také dát do dózy a do mrazničky a pak si vždy jen ukrojit kus.

 

Gazdovská slanina