Piešťanská klobása

  • Země původu: Slovensko
  • Prodejní kód: ---

Popis:

Piešťanská klobása poloměkká

Hmotnost jedné nohy 300g

Složení: vepřová kýta 85%, voda, jedlá sůl, dusitan sodný, cukr,škrobový stimulátor chutnosti, antioxidant, barvivo E120,sirup,dextróza, koření, česnek, pitná voda, konzervační látka E450, E451

Alergeny: bez alergenů , bez náhražek

Trvanlivost: 30 dnů

Uskladňujte od 2°C do 20°C při max. vzdušné vlhkosti 80% , nejlépe zavěsit do prostoru

Hmotnost jedné nožky klobásy cca

Piešťanská klobása je papriková a pálivá tak akorád . Vyrobena v Piešťanech dle starých slovenských receptur , maso je krájené ručně, je libovější než tradiční štiplavá klobása, má na nákroji hrubší mozaiku, bez výrazných tukových zrn . Střívko je přírodní , nemusí se loupat . Je vyuzena studeným kouřem a připravena ke konzumaci v takto měkké verzi. Můžete krájet na prkénku , výborná je ohřátá ve vodě , opečená na grilu či v pekáčku v troubě. Po rozkrojení se nerozpadá , můžete opékat i venku nad ohněm. Na Slovensku je nedílnou součástí vánoční kapustnice . Hodí se i k dosušení, stačí klobásku zavěsit do vzdušného prostoru a vydrží Vám libovolně dlouho, po dosušení můžete zabalit do papíru a vyrazit na cestu kolem světa.

 

nelze zasílat ČP,PPL

Piešťanská klobása